Valencia CF02 diciembre 2023

CRÒNICA | Derrota del Valencia CF davant el Girona FC (2-1)

Derrota del Valencia CF davant el Girona FC en la trobada de la Jornada 15 de LaLiga EA Sports (2-1). El colíder s'imposa en els minuts finals, amb dos gols en el 82’ i el 88’ d'un partit molt competit de principi a fi en l'Estadi Municipal de Montilivi i en el qual Stuani va tindre un impacte determinant. Els nostres, després d'este partit ben treballat però sense premi, buscaran la victòria dimarts que ve davant l'Arosa SC en la segona ronda de la Copa del Rei.

La primera part va servir per a constatar la solidesa d'un Valencia CF que recuperava les bones sensacions defensives. En un partit sense molts espais per als atacants, el conjunt de Baralla va negar al Girona FC qualsevol possibilitat d'avançar-se en el marcador, fent que el conjunt català no rematara ni una sola vegada en la primera mitja hora per primera vegada en el que va de temporada.

Va ser a pocs instants per al final quan el Girona FC va posar per primera vegada a prova a Mamardashvili, que va respondre amb solvència per a manar la trobada al descans amb empat a zero gols.

Després del pas per vestuaris, el conjunt local va tornar a intentar-lo, esta vegada amb un tret d'Aleix García des de la frontal de l'àrea que novament va detindre el portera georgià, un dels homes més destacats per als nostres, que en el 54’ tornaria a traure una mà providencial. Tots dos equips van posar una marxa més en el segon temps i just quan semblava que més estrenyia el Girona FC, Hugo Duro batria a Gazzaniga amb una definició extraordinària.

El ‘9’ del Valencia CF va aprofitar un error en una passada arrere de l'equip rival, va cavalcar amb la pilota als peus, es va plantar davant el portera rival i ho va superar amb un toc subtil que posaria el 0-1 en el marcador i signaria el seu seté tant en el que va de temporada. El Valencia CF intentaria el 0-2 amb dues accions de Foulquier en el 75’: un tret de primeres buscant el pal llarg i que trauria Gazzaniga i un centre a l'àrea que no va poder rematar amb claredat.

El Girona FC no es donaria per vençut i en el 80’ Mamardasvhili va tornar a aparéixer amb una altra gran parada que va detindre una rematada a boca de canó d'Stuani. El davanter uruguaià, no obstant això, aconseguiria l'empat instants després en espentar un centre de Yan Couto al segon pal i anotaria el 2-1 en el 88’ culminant una altra acció del conjunt català per banda dreta, donant la volta en pocs minuts a un marcador que el Valencia CF havia liderat durant bona part del partit.

FITXA TÈCNICA

2. GIRONA FC: Gazzaniga, Eric García, David López (Stuani, 75’), Blind, Miguel Gutiérrez, Aleix García, Yangel Herrera (Pablo Torre, 13’) (Yan Couto, 81’), Iván Martín (Portu, 82’), Tsygankov, Savinho y Artem Dovbyk.

1. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry R., Cristhian Mosquera, Gabriel Paulista, Yarek (Jesús Vázquez, 89’), Papelu, Javi Guerra, Diego López (Sergi Canós, 84’) Foulquier (Amallah, 84’), Fran Pérez (Diakhaby, 67’) y Hugo Duro (Yaremchuk, 84’).

GOLS: 0-1 Hugo Duro, 56’; 1-1 Stuani, 82’; 2-1 Stuani, 88’.

ÀRBITRE: Iglesias Villanueva (C. Gallego). Amonestó a Yan Couto, Daley Blind, Yarek, Hugo Duro, Savinho y Gabriel Paulista.

VAR: Munuera Montero (C. Andaluz).

Partit de la Jornada 15 de LaLiga EA Sports disputat en l'Estadi Municipal de Montilivi (Girona).